pén. márc 29th, 2024
Kültéri rolettaKültéri függőleges roletta

Elegancia és funkcionalitás

Egyre nagyobb igény van olyan árnyékolókra, mint a kültéri függőleges roletta. Anyaga és szerkezete sokkal erősebb, tartósabb, mint a beltéri változatok.

Gyakorlatilag egy lebutított napellenzőnek is lehet tekinteni, csak nincsenek könyökkarok és tartószerkezet.

Ideális árnyékoló teraszoknál, erkélyeknél, ahol az a cél, hogy szinte teljesen megakadályozzuk, hogy besüssön a nap. A délutáni, vagy kora reggeli teraszra alacsonyan betűző napsugarak ellen tökéletesen véd, míg a hagyományos könyökkaros napellenzőknél oldalról az alacsonyabban járó nap be tud sütni.

Kültéri roletta jellemzői

  • részei a ponyvahenger, tartókonzolok és a működtetést segítő gyöngylánc (kisebb típusú külső rolettáknál), vagy hajtókar, esetleg motor.
  • alsó nehezékprofil, ami súlyánál fogva kifeszíti az anyagot, feszített verziónál pedig a két végénél műanyag bevonatú acélsodrony feszíti meg a ponyvát, hogy ellenálljon a kisebb szélnek-huzatnak.
  • különböző típusú és mintájú naphálókból. Előnyük, hogy nem engedik át az erős napfényt, megszűrik, de mégis világos marad a mögötte lévő tér.
  • bármelyik sattler napellenző ponyva felhasználható a kültéri rolettáknál, így akár egy nagyobb terasznál megoldható, hogy az egyik oldalát napellenzővel, a másikat kültéri rolettával árnyékoljuk.
  • nem csak teraszok, de nyílászárók elé is felszerelhető, szintén feszített, vagy akár sínes megvezetéssel is. Elsősorban naphálóval ajánlott szerelni.
  • a szerkezet színe alap esetben fehér, de bármilyen RAL színre be lehet festeni.

Jótállás:

2 év jótállást vállalunk rendeltetés szerű használat mellett.