csü. márc 28th, 2024

Mindegyik fix keretes szúnyogháló un. teflonnal bevont üvegszálas hálóval van szerelve. Az anyag több évig ellenál az időjárás viszontagságainak.

A fix keretes szúnyoghálók lehetnek:

Alumínium szúnyoghálók

Több féle szúnyogháló profil közül lehet választani, azonban a rögzítés módjában van a különbség:

  • 11×32 mm-es alumínium profil, az ablakkeretbe van beillesztve úgy, hogy a négy sarkánál egy-egy fém lapocska tartja meg, hogy ne essen ki, valamint körbe kefézve van, hogy meggátolja a bogarak bejutását. Nagy előnye, hogy csavarozás nélkül lehet felszerelni, bármikor kivehető és redőny, vagy más külső árnyékolóval kombinálható. Alap szín a fehér és a sötétbarna, de bármilyen RAL színre le lehet fújni, vagy pedig PVC-renolit fóliával lehet az ablak színével megegyező fa mintázatúra gyártani.
  • 11×26 mm-es alumínium profil, az ablakkeretre lehet rácsavarozni kívülről ott, ahol nincs redőny. Az egyik leghatékonyabb megoldás a büdös bencék-poloskák ellen, mivel a felcsavarozott keret tökéletesen zár. Alap szín a fehér és a sötétbarna, de bármilyen RAL színre le lehet fújni, vagy pedig PVC-renolit fóliával lehet az ablak színével megegyező fa mintázatúra gyártani.

Műanyag szúnyogháló

Az egyik legegyszerűbb és a legkedvezőbb árú fix keretes szúnyogháló típus. Egy műanyag keretre erősített szúnyogháló. Szinte minden típusú ablakra felszerelhető, akár régi fa ablakokra is. Színe fehér, vagy sötétbarna.